28 ruj 2017

„PORA“ KKŽ ODRŽALA PREZENTACIJU POZIVA ZA ISKAZ INTERESA PREMA PROGRAMU PRIPREME LOKALNIH RAZVOJNIH PROJEKATA PRIHVATLJIVIH ZA FINANCIRANJE IZ ESI FONDOVA

Dana 28. rujna 2017. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je prezentacija Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za sufinanciranje iz ESI fondova koji zajednički provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije „PORA“ KKŽ.

Prezentaciji su nazočili zamjenik župana Ratimir Ljubić te gradonačelnici i načelnici gradova i općina te njihovi zamjenici.

Cilj programa je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja Republike Hrvatske pružanjem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima.

Ukupan iznos predviđen za sufinanciranje svih projektnih prijedloga na području Republike Hrvatske je 120.000.000.00 kuna, a iznos predviđen za sufinanciranje svih projektnih prijedloga na području Koprivničko-križevačke županije 6.400.000,00 kuna.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I., II. i III. skupinu te jedinice područne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti. Minimalna vrijednost zahtjeva po pojedinačnom projektu iznosi 100.000,00 kuna. Maksimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti po podnositelju iznosi 1.000.000,00 kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj JLS te 2.000.000,00 kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj jedinica područne samouprave. Prihvatljiva područja sufinanciranja se odnose na ulaganja u komunalnu i socijalnu infrastrukturu. Podnositelj zahtjeva može djelovati samostalno ili uz partnere.

Podsjećamo da je rok za podnošenje zahtjeva 31. listopada 2017. godine.

radni IMG 5189radni IMG 5196

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci