19 ruj 2017

USPJEŠNO PRIJAVLJEN NOVI PROJEKT NA POZIV PROGRAMA RAZVOJA JAVNE TURISTIČKE INFRASTRUKTURE U 2017. GODINI

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Turističkom zajednicom područja „Središnja Podravina“ i Turističkom zajednicom područja Dravski Peski, a uz stručnu pomoć „PORE“ KKŽ pripremljen je i prijavljen projektni prijedlog Opremanje bicisklističke rute – Dravska ruta na otvoreni poziv Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

Ukupna vrijednost projekta je 170.287,50 kn.

Predmetno ulaganje se odnosi na nabavku i postavljanje tri odmorišta na biciklističkoj ruti – „Dravska“ ruta. Navedena „Dravska“ ruta je državna ruta br. 1 (granica Slovenije / Trnovec – Varaždin – Koprivnica – Virovitica – Donji Miholjac – Osijek – Vukovar – Ilok – granica Srbije) i predstavlja najznačajniju biciklističku rutu koja prolazi kroz Koprivničko-križevačku županiju. „Dravska“ ruta se najvećim dijelom preklapa s međunarodnom EuroVelo rutom br. 13, poznatom kao „Ruta željezne zavjese“, a s duljinom od 10.400 km ujedno je i najdulja EuroVelo ruta, koja se pruža kroz najviše država – čak njih dvadeset.

Odmorišta će biti postavljena u središtu naselja Ferdinandovac, na lokalitetu Gabajeva Greda te u naselju Virje.

Podsjećamo da je Opći cilj ovog Poziva poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci