19 ruj 2017

OBJAVLJEN POZIV ZA DODJELU POTPORA PROGRAMIMA KOJI POTIČU RAZVOJ PUBLIKE U KULTURI U RH ZA 2017. GODINU

Na stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske objavljen je Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu.

Cilj Poziva je povećanje broja programa koji potiču razvoj publike u kulturi. Razvoj publike usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima, prepoznajući različitost potreba publike, njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika. Pod pojmom razvoja publike podrazumijevaju se aktivnosti koje se poduzimaju da bi se, dodatnom potporom, poticalo sudjelovanje u kulturi i umjetnosti, ispunile potrebe i interesi postojeće publike te stvorila nova publika. Podupiru se programi koji omogućuju dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture potencijalnoj publici, senzibilizirajući je općenito za područje umjetnosti i kulture te osposobljavaju za pozitivan pristup svim vrstama umjetnosti i kulture koristeći različite metode, prakse i iskustva iz područja kreativnoga obrazovanja, medijacije i komunikacije putem digitalnih platforma.

Prihvatljivi prijavitelji su samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske, građani i udruge te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Ukupni iznos sredstava namijenjenih za ovaj Poziv je 500.000,00 kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti iznosi 20.000,00 kuna, a najviši iznos potpore iznosi 50.000,00 kuna.

Prijave na temelju ovoga Poziva mogu se podnositi do 20. listopada 2017.

Upute za prijavitelje dostupne su OVDJE.

Prijavnica za Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike dostupna je OVDJE.

Ostale informacije vezane uz Poziv možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci