13 srp 2017

ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA ZA DODJELU BESPOVRATNIH POTPORA ZA PODUZETNIKE – „B LIGHT“ U ĐURĐEVCU

“PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s gradom Đurđevcom i LAG-om „Podravina“ dana 17. srpnja 2017. godine održala je prezentaciju programa „B Light“ za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike u okviru programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u prostorima Gradske knjižnice u Đurđevcu.

Program „B Light“ za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima provodi „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s projektnim korisnicima – regionalnim razvojnim agencijama iz Mađarske i Hrvatske te glavnim korisnikom Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO.

Prezentaciju je održala ravnateljica „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, dok je sve prisutne na samom početku pozdravila privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i razvojne projekte Silvija Lukačin ispred grada Đurđevca i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči.

U „B Light“ programu partnerstvo je obavezno i partneri trebaju biti iz prihvatljivog pograničnog područja (minimalno jedan iz Hrvatske i minimalno jedan iz Mađarske). Partnere je moguće pronaći putem „B Light“ web platforme (https://www.b2match.eu/blight). Prihvatljiva područja ulaganja su Zala County, Somogy County i Baranya County u Mađarskoj te Međimurska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija iz Hrvatske. Prihvatljive djelatnosti prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 su: C – Prerađivačka industrija; D – Opskrba električnom eneregijom, plinom, parom i klimatizacija; E – Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša; F – Građevinarstvo; G – Trgovina na veliko i na malo; popravak motornih vozila i motocikla; H – Prijevoz i skladištenje; I – Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane; J – Informacije i komunikacije; M – Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti; N – Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti; P – Obrazovanje; Q – Djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi; R – Umjetnost, zabava i rekreacija.

Minimalni oblik suradnje na Light projektu je razvoj zajedničke tehnologije, usluge ili proizvoda nastalih povezivanjem partnera na različitim stranama granice, a radi uspostave nove opskrbne mreže i/ili zajedničkog nastupa na novim tržištima.

Prvi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga „Light Concept“ otvoren je od 09. lipnja 2017. godine do 15. rujna 2017. godine. Regionalne razvojne agencije pružat će besplatnu savjetodavnu i tehničku pomoć malim i srednjim poduzetnicima prilikom podnošenja prijava te registracije na web platformu ovisno o sjedištu poduzetnika. „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja odgovorna je za provedbu projektnih aktivnosti na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije.

Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

HUHR program logici HR ispod teksta

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci