27 lip 2017

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „B LIGHT“

Dana 26. lipnja 2017. godine u prostorima Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici, održana je Početna konferencija projekta „B Light – Fostering value added business cooperation between SME’s operating on different sides of the Hungary – Croatia border” koji je odobren u sklopu Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. Glavni korisnik projekta je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) dok su korisnici regionalne razvojne agencije u pograničnom području Mađarska-Hrvatska pa je tako PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja korisnik odgovoran za provedbu projektnih aktivnosti na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije.

Konferenciju je svečano otvorio Boris Guina zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a koji je istaknuo kako je cilj projekta „B Light“ poboljšati suradnju malih gospodarstvenika u pograničnom području Mađarska – Hrvatska te je u sklopu projekta malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju više od 55 milijuna kuna za razvoj zajedničke tehnologije, usluga ili proizvoda. Prisutnima su se obratile predstavnica Upravljačkog tijela iz Ureda premijera Mađarske, Nikoletta Horvath te predstavnice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Margareta Aničić i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Paulina Tomašković.

U nastavku konferencije, voditelj projekta ispred HAMAG-BICRO-a, Renato Vrebac predstavio je „B Light“ grant shemu te naglasio kako je ovo prvi put da su poduzetnici iz pograničnog područja Mađarska – Hrvatska izravni korisnici projekta uz mogućnost sufinanciranja od 75% ukupno prihvatljivih troškova projekta i prihvatljivost gotovo svih gospodarskih sektora.

Nakon svečanog dijela konferencije održane su radionice i B2B sastanci hrvatskih i mađarskih poduzetnika na kojima su poduzetnici informirani o pronalasku partnera i koracima prijava na natječaj.

„B Light“ grant shema je projekt kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 10 milijuna EUR-a dok alocirana sredstva za poduzetnike iznose preko 7,5 milijuna EUR-a.

U sklopu navedenog projekta je 9. lipnja 2017. godine otvoren prvi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga „Light Concept“ koji traje do 15. rujna 2017. godine.

Više informacija o projektu „B Light“ i otvorenom natječaju možete pronaći na web platformi projekta te na web stranici PORE Razvojne agencije.

HUHR program logici HR ispod teksta

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci