08 lip 2017

OTVOREN PRVI KRUG NATJEČAJA ZA „LIGHT CONCEPT“ PROJEKTNE PRIJEDLOGE U SKLOPU PROJEKTA „B LIGHT“ ZA PODUZETNIKE

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao glavni korisnik projekta “Fostering value added business cooperation between SMEs operating on different sides of the Hungary-Croatia border” (“B Light”) u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 otvara prvi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga Light Concept za suradnju malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

Cilj projekta je omogućiti razvoj malim i srednjim poduzetnicima kroz poslovnu suradnju putem: zajedničke proizvodnje, razvoja tehnologije i usluga, opskrbnih lanaca, zajedničkog tržišta i planiranja budućeg zajedničkog ulaganja. „Beneficiary Light Grant Schema“ predstavlja program dodjele bespovratnih potpora s intenzitetom potpore do 75% kojima se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Uvjet za prijavu projekta je partnerstvo koje se sastoji od najmanje jednog partnera poduzetnika iz Hrvatske i Mađarske.

U prvom krugu natječaja poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 2.550.000,00 EUR-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekti će biti odabrani kroz dva selekcijska koraka. Svi projektni prijedlozi odobreni u prvom koraku (Light Concept) ulaze u drugi korak (Light Project Proposal).

Prvi krug natječaja za Light Concept projektne prijedloge otvoren je od 09. lipnja 2017. godine do 15. rujna 2017. godine, a kontakt točka za poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije je „PORA“ KKŽ. Nakon prvog kruga natječaja, podnošenje projektnih prijava odvijat će se kontinuirano, s najmanje dva evaluacijska roka na godinu.

Popunjeni obrazac Light Concept se učitava elektronski preko B Light web platforme.

Detaljni opis natječaja, uključujući prihvatljiva područja, uvjete i pravila za prijavu te informacije o selekcijskom procesu, nalazi se u Uputama za prijavitelje (Guidelines for Applicants).

Obrazac za prijavu Light Concept i svi ostali dokumenti mogu se preuzeti na službenoj stranici projekta “B Light”.

Kontakt za dodatne informacije: [email protected]

HUHR program logici HR ispod teksta

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci