25 tra 2017

PROJEKT „RUKA POMOĆI“ MEĐU 20 NAJUSPJEŠNIJIH LOKALNIH EU PROJEKATA U REPUBLICI HRVATSKOJ

U ponedjeljak 24. travnja 2017. godine započeo je 7. po redu informativno-edukativni događaj „Tjedan EU fondova“ koji, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao nacionalno tijelo odgovorno za sveukupnu koordinaciju EU fondova te s time u svezi i koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Manifestaciju su svečano otvorili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dok su svečanosti otvorenja nazočili i potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić te ministar Milan Kujundžić.

Cilj ovog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj. Svakog dana događanja predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja, ulaganja u financijskoj perspektivi 2014.-2020., prikazati primjeri dobre prakse i razmijeniti iskustva kroz panel diskusije.

Na otvorenju „Tjedna EU fondova“ dodijeljene su nagrade najuspješnijim lokalnim EU projektima i priznanja za sudjelovanje svim ostalim prijavljenim lokalnim projektima koji su sudjelovali u Izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2015.-2016. godine. Među 20 najuspješnijih lokalnih EU projekata u Republici Hrvatskoj nalazi se i projekt „Ruka pomoći“ čiji je nositelj bio Klub za starije osobe „Mariška“, a projektni partneri Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Križevci te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Priznanja su dodijelili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a ispred PORE Razvojne agencije priznanje je primila ravnateljica Melita Birčić.

Cilj projekta „Ruka pomoći“ bio je unaprijediti mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena te promicanje usklađivanja poslovnog i obiteljskog života razvojem novih i unaprjeđenjem kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.318.913,18 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije.

Tjedan EU fondova

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci