25 sij 2017

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 9.1.1. “USPOSTAVA PROIZVOĐAČKIH GRUPA I ORGANIZACIJA“ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014.-2020.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 9.1. “Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru”, provedba tipa operacije 9.1.1. “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“.

Korisnici su proizvođačke organizacije priznate od strane Ministarstva poljoprivrede u razdoblju od 1. siječnja 2014. godine do 31. prosinca 2020. godine u bilo kojem sektoru poljoprivredne proizvodnje u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu. Prihvatljivi troškovi su:

1. administrativni troškovi,

2. troškovi najma, režija i uređenja uredskog prostora,

3. troškovi (koncentriranja proizvoda) udruženog stavljanja na tržište (plasiranja) proizvoda

vlastitih članova,

4. troškovi pripreme proizvoda za prodaju, objedinjavanje ponude, prodaje i opskrbu kupaca

na veliko,

5. kupnja informatičke opreme i tehnologije,

6. trošak bruto plaća zaposlenih djelatnika i/ili

7. troškovi zajedničkog nastupa na tržištu proizvođačke organizacije.

Proizvođačkoj organizaciji može se isplatiti potpora u ukupnom iznosu do 500.000 EUR-a za razdoblje od pet godina, odnosno najviše do 100.000 EUR-a za poslovnu godinu u kunskoj protuvrijednosti.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 24. siječnja 2017. godine do 24. ožujka 2017. godine.

Tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci