30 pro 2016

OBJAVLJEN NATJEČAJ „UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI – TEMELJ CJELOŽIVOTNOG UČENJA“

Obavještavamo Vas da je na Internet stranicama Strukturnih fondova objavljen otvoreni Poziv „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“ financiran od strane Europskog socijalnog fonda.

Opći cilj Poziva je unaprijediti različite vrste pismenosti kao temelj stjecanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Specifični cilj Poziva je povećati kapacitete odgojno-obrazovnih ustanova za provedbu aktivnosti u okviru školskog kurikuluma usmjerenih na razvoj jedne ili više vrsta pismenosti.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su osnovne i srednjoškolske ustanove sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Prihvatljive aktivnosti grupirane su po elementima projekta:

  • Element 1. Upravljanje projektom i administracija
  • Element 2. Stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika
  • Element 3. Razvoj i provedba izvannastavnih aktivnosti/fakultativnih predmeta unutar školskog kurikuluma za jednu ili više vrsta pismenosti
  • Element 4. Promidžba i vidljivost

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 26.775.000,00 HRK sa maksimalnom stopom sufinanciranja od 85% iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom Projektu iznosi 500.000,00 HRK dok najviša vrijednost potpore iznosi 1.500.000,00 HRK.

Rok za podnošenje Projektnih prijedloga je 27. ožujka 2016. godine.

Više informacija i Projektnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci