14 stu 2016

ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE INTERREG V-A MAĐARSKA-HRVATSKA 2014-2020 – PP LIGHT SCHEME I POSLOVNI SUSRETI HRVATSKIH I MAĐARSKIH PODUZETNIKA

U okviru 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, u petak, 11. studenoga 2016. godine u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održana je prezentacija na temu „Bespovratna financijska sredstva za poduzetnike u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. – PP Light Scheme“ te poslovni susreti (B2B) hrvatskih i mađarskih poduzetnika u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj Pečuh, „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o.

Prezentaciji i poslovnim susretima uz organizatore prisustvovali su predstavnici Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRE, Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e d.o.o., Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Lokalne razvojne agencije grada Belišće d.o.o., Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije te brojni poduzetnici iz Mađarske i Hrvatske koji posluju u prekograničnom području prihvatljivom za apliciranje. Događaju su prisustvovali i gospođa Vesna Haluga, konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj u Pečuhu, gospođa Andrea Kakas, programski menadžer Zajedničkog tajništva Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska te predstavnik Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO-a gospodin Ivo Friganović, a na početku ih je pozdravila i dobrodošlicu im poželjela gospođa Melita Birčić, ravnateljica „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Gospodin Zoltán Pámer predstavio je program „PP Light Scheme“ namijenjen poduzetnicima u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020., nakon čega je konzulica gospođa Vesna Haluga ispričala nešto više o ulozi Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj te naglasila kako je konzulat na raspolaganju svim poduzetnicima iz Hrvatske i Mađarske, dok je gospodin Robert Györvari, direktor Poduzetničkog centra Baranya predstavio rad i ulogu Poduzetničkog centra.

Nakon toga uslijedili su poslovni susreti (B2B) kojima je prisustvovalo 70-ak mađarskih i hrvatskih poduzetnika iz drvno-prerađivačkog, metaloprerađivačkog, građevinskog i prehrambenog sektora te iz područja marketinga, proizvodnje tekstila i suvenira.

Cilj prezentacije i poslovnih susreta poduzetnika bio je upoznati obrtnike i poduzetnike s područja Mađarske i Hrvatske o mogućnostima povezivanja, uspostavi gospodarske suradnje i koristi koje će im omogućiti natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska „PP Light Scheme“ budući da će to biti prvi natječaj u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. koji će biti namijenjen poduzetnicima i u okviru kojeg će poduzetnici moći ostvariti bespovratna sredstva.

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE.

A LOGICI PP

IMG 7690

IMG 7693

IMG 7761

IMG 7784

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci