14 stu 2016

ODRŽAN 19. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U prostorima Sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima od 11. do 13. studenoga 2016. godine održan je 19. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je ove godine okupio više od 250 izlagača iz cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine koji su na ukupno 4.200 m² unutarnjeg i vanjskog izlagačkog prostora, posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Ovogodišnji partner sajma bila je Brodsko-posavska županija, a tema ovogodišnjeg sajma bila je “Inovacije i nove tehnologije”.

Sajam je održan u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori sajma bili su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, dok je nositelj financijsko-komercijalnih poslova sajma bio HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta dok su sponzori sajma bili trgovački lanac Pevec i Hartmann d.o.o.

Sajam je u petak 11. studenoga 2016. godine otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, a uzvanicima sajma obratili su se župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec, zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Marin Pucar i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Otvorenju sajma prisustvovali su i generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga, predstavnici državne vlasti, predstavnici sudbene vlasti, predsjednici i članovi Županijske skupštine te Gradskih vijeća, župani, gradonačelnici i načelnici te njihovi zamjenici, predstavnici Hrvatske obrtničke komore kao i predstavnici Hrvatske gospodarske komore i drugi ugledni gosti, ravnatelji ustanova, škola i predstavnici udruga kao i župan Općine Slovenske Konjice Marin Gorinšek sa suradnicima te predstavnici Grada Paga, Grada Novske te Općine Čitluk.

Uzvanici su se nakon svečanog dijela uputili na obilazak sajma i izložbenih prostora u Sportsku dvoranu O.Š. Ljudevita Modeca.

Prvog dana trajanja sajma u prostoru Tehnološkog parka Križevci održan je Okrugli stol za poduzetnike na temu “Bespovratna financijska sredstva za poduzetnike u okviru programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. – PP Light Scheme”, a u šatoru ispred sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca održano je krštenje mošta po Križevačkim štatutima.

Drugog dana trajanja sajma održani su okrugli stolovi na temu “Obnovljivi izvori energije” i “Vratimo biootpad prirodi”. U večernjim satima u Sportskoj dvorani održana je tradicionalno dobro posjećena revija frizura i modna revija.

Posljednjeg dana održavanja sajma održani su okrugli stolovi na temu „Inovacije i nove tehnologije“ i “Obnovljivi izvori energije“. Uz izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora u Sportskoj dvorani Gimnazije I. Z. Dijankovečkog održano je i svečano izvlačenje dobitnika nagradnih igara organiziranih od strane Komunalnog poduzeća i Sajma. Na završnoj svečanosti Društvo za uzgoj malih životinja Križevci 1974. te predsjednik Milan Mišir dobili su gradsku i županijsku zahvalnicu za potvrdu autohtonosti “Križevačke kukmice.

Tijekom sva tri dana održavanja sajma prezentirana su obrtnička zanimanja učenika strukovnih škola, izložba malih životinja, izložba radova inovacija Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole Bjelovar, učenika srednjih škola te članova udruga i sekcija Zajednice tehničke kulture Križevci i Koprivničko-križevačke županije.

IMG 4229

IMG 4230

IMG 4236

 

IMG 4250

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci