22 kol 2016

„PORI“ ODOBREN JOŠ JEDAN PROJEKT U VRIJEDNOSTI 1,5 MILIJUNA KUNA

U ponedjeljak 22. kolovoza 2016. godine u Osijeku održano je Svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za prvih 11 Regionalnih koordinatora, a uz ravnateljicu „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melitu Birčić, nazočio mu je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

„PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao regionalni koordinator za Koprivničko-križevačku županiju na Poziv za iskaz interesa Regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU kandidirala je projektni prijedlog „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ ukupne vrijednosti 1.499.687,72 kuna.

Odlukom o financiranju ovog projekta „PORI“ Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja odobreno je 85% bespovratnih sredstava što iznosi 1.274.734,56 kuna, a provedba projektnih aktivnosti trajat će 30 mjeseci.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju kapaciteta na lokalnoj razini za apsorpciju EU sredstava JLP(R)S-a te drugih javnopravnih tijela od interesa za društveni i gospodarski razvoj Koprivničko-križevačke županije.

Ovom dodjelom bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU financirat će rad razvojnih agencija u svrhu pružanja stručne i tehničke pomoći JLP(R)S-a te drugim javnopravnim tijelima od interesa za društveni i gospodarski razvoj županija kod pripreme za apliciranje te provedbe EU projekata u svrhu povećanja apsorpcije EU sredstava iz ESI fondova.

RK1

 

RK2RK3RK4RK 5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci