13 tra 2016

OBJAVLJEN DRUGI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA I POZIV NA NACIONALNI INFO DAN U OKVIRU PROGRAMA INTERREG EUROPE

Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. promiče razmjenu iskustava o tematskim ciljevima među partnerima diljem Europske unije, te identificira i širi dobru praksu s ciljem njezina prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. Program u teritorijalnom smislu obuhvaća cjelokupni teritorij Europske unije, kao i Norvešku i Švicarsku, a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 359 milijuna EUR-a za međuregionalnu suradnju s ciljem istraživanja i inovacija, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, ekonomije s niskom razinom ugljika te okolišne i resursne učinkovitosti.

U sklopu Programa objavljen je drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je otvoren od 05. travnja 2016., a Obrazac za prijavu, kao i pripadajući dokumenti moraju se dostaviti najkasnije do 13. svibnja 2016. prijenosom dokumenata na web stranicu programa (http://www.iolf.eu/Account/Login?ReturnUrl=%2f).

Detaljni uvjeti i rokovi za 2. poziv na dostavu prijedloga mogu se pronaći u Priručniku za prijavu (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Pack”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranici http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa zajedničkim tajništvom Programa, organizira nacionalni info dan koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv.

Radionica će se održati 18. travnja 2016. s početkom u 9:30h u hotelu International (Zagreb), a detaljan raspored možete pogledati ovdje.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem Prijavnog obrasca, a napominjemo da će se pojedina predavanja održati na engleskom jeziku.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci