06 tra 2016

PORI RAZVOJNOJ AGENCIJI PODRAVINE I PRIGORJA ODOBREN JOŠ JEDAN EU PROJEKT

PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja odobren je za provedbu još jedan projekt čija će se provedba sufinancirati EU sredstvima.

Riječ je o projektu „ATM for SME’s – Access to Microfinance for Small and Medium-sized Enterprises” koji je prijavljen na natječaj iz programa INTERREG EUROPE 2014-2020. Cilj projekta je potpora razmjeni iskustava i najboljih praksi između lokalnih/regionalnih institucija koje se bave mikrofinanciranjem poduzetnika i lokalnih vlasti kako bi se osigurao što bolji pristup mikrofinanciranju poduzetnika.

Vodeći partner je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu sudjeluje još 8 partnera; poduzetničkih potpornih institucija iz 7 zemalja EU. Provedba projekta započela je 01. travnja 2016. godine, trajat će ukupno 5 godina, a njegova vrijednost je 1,8 milijuna EUR. Jedna od prvih projektnih aktivnosti bit će početna konferencija, sastanak projektnih partnera i prva radionica koja će se održati 12. i 13. svibnja 2016. godine u Székesfehérváru u Mađarskoj.

Na prvom natječaju u okviru programa INTERREG EUROPE 2014-2020. prijavljen je ukupno 261 projektni prijedlog iz cijele Europe, a projekt „ATM for SME’s – Access to Microfinance for Small and Medium-sized Enterprises” jedan od onih koji su dobili pozitivnu ocjenu od strane evaluacijskog odbora te su odobreni za financiranje i provedbu u slijedećem periodu.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci