01 ožu 2016

ODRŽAN SASTANAK ŽUPANA, PORE KKŽ S RAVNATELJIMA ZDRAVSTVENIH USTANOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE S CILJEM PRIPREME I PRIJAVE EU PROJEKATA

U utorak, 01. ožujka 2016. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak ravnatelja zdravstvenih ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku su nazočili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana KKŽ Melita Ivančić, pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti KKŽ Željka Koluder-Vlahinja, zatim ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina sa suradnicom, sanacijska upraviteljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica Sandra Sinjeri, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla i ravnateljica PORE KKŽ Melita Birčić sa suradnicom.

Tema sastanka bile su mogućnosti prijave i provedbe EU projekata iz područja zdravstva za navedene ustanove, budući da su trenutno objavljena dva natječaja iz tog sektora: „Ulaganje u dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije” i „Ulaganje u zdravstvenu zaštitu na primarnoj razini”.

Ravnateljica PORE KKŽ Melita Birčić održala je kratku prezentaciju o navedena dva natječaja i prezentirala sve mogućnosti ostvarivanja bespovratnih EU sredstava za domove zdravlja, koncesionare i bolnice u okviru navedenih natječaja.

Natječaj koji se odnosi na domove zdravlja „Ulaganje u zdravstvenu zaštitu na primarnoj razini” omogućava ostvarivanje 85% bespovratnih sredstava za domove zdravlja u rasponu od 500.000,00 kn do 4 milijuna kn, odnosno za koncesionare u rasponu od 40.000,00 kn do 450.000,00 kn.

Moguća je nabava opreme, izrada projektne dokumentacije te infrastrukturni radovi.

Natječaj vezan uz dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije omogućava aplikaciju za unaprijed definirane bolnice u rasponu od 100.000,00 kn do 100 milijuna kn, što predstavlja 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Predviđenim sredstvima također je moguća nabava stručno-medicinske i ostale opreme, kao i izvođenje infrastrukturnih radova.

Ravnateljica PORE KKŽ ujedno je pozvala sve zdravstvene ustanove na daljnju suradnju u pripremi projekata uz stručnu pomoć od strane PORE KKŽ s ciljem uspješnog povlačenja ovih bespovratnih financijskih sredstava u Koprivničko-križevačku županiju.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci