09 stu 2015

„PORA“ KKŽ PREDSTAVILA SVOJE AKTIVNOSTI I EU PROJEKTE NA 18. PO REDU OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U KRIŽEVCIMA

U periodu od 06. do 08. studenoga 2015. godine u sportskoj dvorani u Križevcima održavao se 18. po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Sajam je održan u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, „PORA” KKŽ, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Na sajmu je svoje proizvode i usluge predstavilo više od 270 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a ovogodišnje županije partneri bili su Požeško-slavonska županija i županija Zala iz Mađarske.

„PORA” KKŽ je i ove godine na izlagačkom prostoru predstavila svoje aktivnosti i aktualne EU projekte. U okviru provedbe projekta TOURISM4C sufinanciranog iz 3. natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. u kojem „PORA” KKŽ sudjeluje kao projektni partner, a s ciljem promidžbe zajedničkog pograničnog područja kao jedinstvene turističke destinacije, na zajedničkom izlagačkom prostoru predstavilo se ukupno 17 izlagača: projektni partneri Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala (ZMVA) iz Mađarske, Gospodarska i trgovačka komora županije Zala iz Mađarske i HGK Županijska komora Varaždin.

„PORA” KKŽ na sajmu je predstavila i projekt PODUZETNIK ZA PET, koji je odobren za financiranje u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” iz Europskog socijalnog fonda u kojem je zajedno s HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije partner u projektu, dok je nositelj projekta Strukovna škola Đurđevac. Cilj projekta je poboljšanje poduzetničkih kompetencija učenika Strukovne škole Đurđevac.

U nedjelju 08. studenog 2015. godine kao jedan od sajamskih sadržaja „PORA” KKŽ je suorganizirala i održala radionicu na temu Predstavljanja Programa ruralnog razvoja u RH 2014.-2020. s naglaskom na aktualne natječaje kojoj je nazočilo dvadesetak sudionika.

Na kraju održavanja sajma, a u okviru proglašenja najljepše uređenog izlagačkog štanda, „PORA” KKŽ osvojila je i drugu nagradu za najuređeniji štand.

 

IMG 1565IMG 1598IMG 1621IMG 1625IMG 1641IMG 1652IMG 1659IMG 1662IMG 1674IMG 9844mIMG 9853mIMG 9876m

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci