12 lis 2015

Projekt POMOZIMO JEDNI DRUGIMA

Projekt POMOZIMO JEDNI DRUGIMA je odobren za financiranje u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta su Grad Križevci.

Projektni partneri su OŠ Ljudevita Modeca Križevci, OŠ “Vladimir Nazor” Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Trajanje projekta je 12 mjeseci – 04.09.2015. – 03.09.2016.

Ukupna vrijednost projekta je 1.103.759,00 kn.

Sufinanciranje od strane EU je 92 %.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti učenika s teškoćama u razvoju u osnovno školske ustanove na području grada Križevaca.

Specifični cilj projekta je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske ustanove na području grada Križevaca s ciljem poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja.

Projektne aktivnosti uključuju selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i provođenje programa uvođenja u rad pomoćnika u nastavi te zapošljavanje 19 pomoćnika u nastavi za ukupno 21 učenika s teškoćama u razvoju s područja Grada Križevaca do kraja školske godine 2015./2016.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci