09 lis 2015

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA“

LOGICI-pomozimo

Dana 07. listopada 2015. godine u prostorima Male vijećnice Grada Križevaca održana je Početna konferencija projekta „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta su Grad Križevci, a projektni partneri OŠ Ljudevita Modeca Križevci, OŠ “Vladimir Nazor” Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na početku konferencije sve prisutne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca, g. Mladen Tenodi koji je ujedno i predstavio projekt i sve projektne aktivnosti.

U drugom dijelu konferencije sve prisutne su pozdravili i izrazili zadovoljstvo dobivenim projektom ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa. Melita Birčić, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci gđa. Marija Prodan te ravnatelji OŠ Ljudevita Modeca Križevci i OŠ “Vladimir Nazor” Križevci, g. Dražen Bokan i g. Igor Brkić.

Gradonačelnik Grada Križevaca, g. Branko Hrg također se obratio svim prisutnima i istaknuo važnost ovog projekta kao i potrebu za trajnim rješavanjem financiranja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Podsjećamo da projekt „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA” osigurava 19 pomoćnika u nastavi za ukupno 21 učenika s teškoćama u razvoju s područja grada Križevaca do kraja školske godine 2015./2016. Pomoćnici u nastavi započeli su s radom 1. listopada 2015. godine, a nakon uspješno provedenih aktivnosti selekcije i programa uvođenja u rad. Ukupna vrijednost projekta je 1.103.759,00 kn, dok sukladno kriterijima natječaja, Grad Križevci osiguravaju 8% vlastitih sredstava kao iznos sufinanciranja za provedbu projektnih aktivnosti što iznosi 88.300,72 kn.

logici eu esf novo

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

asistentiasistenti1asistenti2

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci