09 lip 2015

PORA ODRŽALA 1. KOORDINACIJSKI SASTANAK S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala je danas 1. Koordinacijski sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Koprivničko-križevačke županije. Koordinacijski sastanci održavat će se jednom mjesečno s ciljem pravovremenog informiranja čelnika lokalne samouprave o mogućnostima financiranja i pripreme njihovih razvojnih projekata, a sve sukladno novom Zakonu o regionalnom razvoju i ulozi PORE kao regionalnog koordinatora za područje Koprivničko-križevačke županije.

Okupljene čelnike gradova i općina uvodno je pozdravio zamjenik župana Darko Sobota i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini i mjeru 7. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. predstavila je voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje Tihana Kraljić.

Mogućnosti za financiranje projekata kroz Dunavsku strategiju prezentirala je voditeljica Odjela za razvojne EU projekte Senada Ranilović, a prioritetna područja financiranja iz novog Operativnog programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. godine ravnateljica Melita Birčić.

Sastanak je bio konstruktivan te su svi prisutni dobili jasne i pravovremene informacije neophodne za pripremu i provedbu razvojnih projekata na lokalnoj razini. PORA je pozvala sve čelnike jedinica lokalne samouprave u KKŽ da zajedno razvijaju razvojne projekte i to na način da PORA bude član projektnog tima te da PORA ujedno bude i prva stepenica na putu pripreme za prijavu na određeni natječaj. Princip partnerstva i zajedničke suradnje potencijalnih prijavitelja odnosno općina i gradova i stručnjaka iz PORE na pripremi i provedbi lokalnih razvojnih projekata, predstavlja kvalitetan temelj za ujednačeni razvoj svih dijelova Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju je uslijedila rasprava i konkretna pitanja, na koja su ravnateljica i djelatnici PORE spremno i kompetentno odgovarali.

IMG 0484

IMG 0485IMG 0488IMG 0495IMG 0505IMG 0480

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci