25 svi 2015

MINISTARSTVO ZDRAVLJA REPUBLIKE HRVATSKE OBJAVILO TRI NATJEČAJA NAMIJENJENA UDRUGAMA

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske objavilo tri natječaja namijenjena udrugama kojima se mogu financirati projekti u stopostotnom iznosu, a sva tri natječaja otvorena su do 17. lipnja 2015.

Prvi se natječaj odnosi na prijavu prijedloga projekata udruga iz područja psihosocijalne potpore, a specifični ciljevi ovog natječaja su unaprjeđenje psihičkog i tjelesnog zdravlja osoba oboljelih od malignih, kroničnih nezaraznih, rijetkih i zaraznih bolesti te unapređenje zdravlja vulnerabilnih skupina kroz potporu udrugama u provođenju projekata koji pridonose psihosocijalnoj potpori oboljelima od malignih, kroničnih nezaraznih, rijetkih i zaraznih bolesti.

Nadalje, otvoren je i natječaj za prijavu projekata udruga i zdravstvenih organizacija u području prevencije/tretmana/liječenja/rehabilitacije ovisnosti i resocijalizacije ovisnika za 2015. godinu.

Treći otvoreni natječaj odnosi se na projekte iz područja zdravlja kojima se potiče razvoj zdravih stilova života, utječe na smanjenje pojavnosti kroničnih nezaraznih bolesti (cerebrovaskularne i kardiovaskularne bolesti) kao i nekih malignih oboljenja provedbom preventivnih i promotivnih aktivnosti (zdrava prehrana, tjelesna aktivnost, zaštita mentalnog zdravlja, promocija dojenja, zdravo odrastanje, zaštita prava pacijenata).

Detaljne informacije možete pronaći na sljedećem linku: NATJEČAJI.

Za sve dodatne informacije svi zainteresirani  mogu se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci