09 ožu 2015

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE „PODUZETNIČKOG IMPULSA“ PROGRAMA POTICANJA PODUZETNIŠTVA I OBRTA ZA 2015. GODINU

U petak 06. ožujka 2015. u prostorima Gradske vijećnice Grada Koprivnice u organizaciji Koprivničko – križevačke županije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica, održano je predstavljanje „PODUZETNIČKOG IMPULSA” Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu Ministarstva poduzetništva i obrta.
Na početku predstavljanja svima prisutnima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u ime organizatora te istaknuo da Koprivničko-križevačka županija potiče poduzetništvo što dokazuje i nedavno raspisan Javni natječaj za poduzetničke kredite „Kreditom do uspjeha” gdje je osiguran kreditni potencijal od 41 milijun kuna, a za koje Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo poduzetništva i obrta sufinanciraju kamatu. Nakon župana prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnice grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je istaknuo kako su bespovratna sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta za koje poduzetnici mogu aplicirati, dodatni poticaj na sve ono što se u Gradu Koprivnici čini kako bi se pomoglo poduzetnicima.
Program poticanja poduzetništva i obrta „PODUZETNIČKI IMPULS” za 2015. godinu predstavili su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, zamjenik ministra Dražen Pros, član Uprave HAMAG BICRO-a Goran Becker i voditeljica Službe za programe potpore, analizu i SIS malog gospodarstva Vlatka Mlakar.
Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu ove godine iznosi 4,37 milijardi kuna u tri osnovna programa: „Mikro i malo poduzetništvo i obrt” , „Sredstva iz fondova EU” te „Lakši pristup financiranju” a koji će se provoditi kroz 33 aktivnosti za koje će javni pozivi biti objavljeni u tri kruga.
U nastavku su predstavljeni projekti, prihvatljivi korisnici po pojedinim javnim pozivima, prihvatljive projektne aktivnosti, način prijave te je istaknuto da će već 7. ožujka 2015. godine biti objavljena prva tri javna poziva na koja će se poduzetnici moći prijaviti. Novost ovogodišnjeg PODUZETNIČKOG IMPULSA je da se po prvi puta mogu javljati i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se ne bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom te samostalne djelatnosti u sustavu paušalnog oporezivanja.
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na e-mail:[email protected].

IMG 5473

IMG 5468

IMG 5463

IMG 5443

IMG 5431

IMG 5401

IMG 5376

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci