02 velj 2015

OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA PODMJERE 4.1. I 4.2. PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-2020.

U Narodnim novinama od 30. siječnja 2015. godine raspisani su natječaji za operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš u okviru podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” te natječaji za operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima u okviru podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” Mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Podmjera 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” za cilj ima povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz proširenje kapaciteta proizvodnje, modernizacijom postojećih farmi i poboljšanjem kvalitete proizvoda uvođenjem novih tehnika i tehnologija što će dovodi do stvaranjem održivih tržišnih ekonomija.

Podmjera 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” ima za cilj povećanje vrijednosti proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost.

Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u, natječaj je otvoren od 30. siječnja 2015. godine do 10. travnja 2015. godine.

Pravilnike i prezentacije možete pronaći ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona 048 621 978 ili e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci