19 sij 2015

U KRIŽEVCIMA PREDSTAVLJENE MJERE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA MLADIH U OKVIRU „GARANCIJE ZA MLADE“

Dana 16. siječnja 2015. godine u Križevcima u organizaciji HZZ Područnog ureda Križevci, Obrtničke komore Koprivničko- križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica, predstavljene su mjere za poticanje zapošljavanja mladih u okviru „Garancije za mlade”.

Prisutnima se uvodno obratio gospodin Miroslav Vitković, predsjednik HGK-Županijske komore Koprivnica, koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio im na dolasku. Nakon njega prisutne su pozdravili i kratko im se obratili gospodin Davorko Vidović, savjetnik Hrvatske gospodarske komore, gđa Jadranka Čapalija, predstojnica HZZ-Područnog ureda Križevci, koja je ujedno i pohvalila ovu inicijativu, gospodin Darko Hrg, gradonačelnik grada Križevaca, ujedno i domaćina ovog događaja, gospođa Vesna Želježnjak, gradonačelnica grada Koprivnice te gospodin Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, koji je ujedno i predstavio paket mjera za mlade nezaposlene osobe te fiskalne olakšice koje poslodavci mogu koristiti prilikom zapošljavanja mladih osoba.

Ispred Koprivničko – križevačke županije prezentaciji mjera je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal, koji se osvrnuo na dosadašnje iskustvo Koprivničko-križevačke županije u korištenju mjere „Rad, staž i prijevoz”- stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa i pohvalio ovu inicijativu, kroz koju je u Koprivničko-križevačkoj županiji prošlo više od sto volontera.

Prezentacija mjera za poticanje zapošljavanja mladih, bila je prvenstveno namijenjena poslodavcima i nezaposlenim osobama.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci