17 pro 2014

ODRŽANO POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA MINPO-A I PORE

U utorak 16. prosinca 2014. godine u dvorani Koprivničko-križevačke županije održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva poduzetništva i obrta i PORE iz programa “Poduzetnički impuls” Program poticanja poduzetništva i obrtništva za 2014. godinu.

Prezentaciji i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ispred Ministarstva poduzetništva i obrta nazočio je zamjenik ministra poduzetništva i obrta gospodin Dražen Pros sa suradnicama te župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren sa suradnicima, tajnik HOK-Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gospodin Božo Barać i članovi Upravnog vijeća PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na samom početku, prisutnima se uvodno obratio i poželio dobrodošlicu, župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren koji se ujedno i zahvalio Ministarstvu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji. Nakon župana, prisutne je pozdravila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, gospođa Melita Birčić, koja je predstavila ovogodišnje najznačajnije projekte i rezultate PORE, među kojima se nalazi i „Poduzetnički impuls”.

Zamjenik ministra Dražen Pros također je sve pozdravio i u svom govoru najavio nove grant sheme i mogućnosti financiranja poduzetnika, koje kreću već početkom 2015. godine, a u okviru „Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014.-2020.”, vrijednog 140 mil EUR i naglasio važnost jačanja kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija za što efikasnije i efektivnije privlačenje EU sredstava koja su na raspolaganju hrvatskom malom i srednjem poduzetništvu za razdoblje od 2014. – 2020. godine. Osobito je pohvalio rad PORE i naglasio kako PORA pripada u pet najboljih i najkvalitetnijih regionalnih razvojnih agencija u Republici Hrvatskoj i kako će ona imati zasigurno važnu ulogu pri povlačenju sredstava iz ovog operativnog programa.

Nakon toga ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i zamjenik ministra Dražen Pros potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva poduzetništva i obrta i PORE iz programa “Poduzetnički impuls” Program poticanja poduzetništva i obrtništva za 2014. godinu, za mjeru C3A “Razvojne agencije, poduzetnički centri i centri kompetencije, kojim je PORI dodijeljeno 143.718,82 kuna, što iznosi 73,42% od ukupne vrijednosti Projekta.

Bespovratnim sredstvima sufinancirati će se provedba Projekta vrijednog 195.748,87 kuna, odnosno aktivnosti pružanja stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima; edukacije poduzetnika kroz organizaciju sedam seminara; povezivanja malih i srednjih poduzetnika kroz promociju udruživanja poduzetnika u klastere i zajedničkog nastupa poduzetnika na tri međunarodna sajma u regiji te privlačenja investitora i promoviranje ulagačkih potencijala KKŽ.

Ovime je nastavljena dobra suradnja između Ministarstva poduzetništva i obrta i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, koja ima za cilj jačanje poduzetništva i povećanja njegove konkurentnosti na nacionalnom i EU tržištu.

IMG 5049IMG 5060IMG 5090 copyIMG 5092IMG 5098

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci