09 pro 2014

MINPO S POSLOVNIM BANKAMA POTPISAO UGOVORE O SURADNJI U PROGRAMU “KREDITOM DO USPJEHA 2014.”

Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisalo je s poslovnim bankama ugovore o poslovnoj suradnji u programu Kreditom do uspjeha 2014. Ugovori su potpisani za mjeru „Kreditom do uspješnog poslovanja” u kojoj će Ministarstvo subvencionirati kamate na kredite poslovnih banaka kako bi malim poduzetnicima omogućili što povoljnije kredite.

U mjeri „Kreditom do uspješnog poslovanja”, namjena kredita je financiranje tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava, a u njoj sudjeluju dvadeset i dvije hrvatske banke. Program će se provoditi kroz naredne četiri godine ili do kraja iskorištenja kreditnog potencijala.

Novi kreditni program namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima i u okviru njega, izdati će se tisuću i petsto kredita vrijednosti oko tristo milijuna kuna pri čemu će Ministarstvo osigurati sredstva za subvencioniranje kamate u iznosu od 5%.

Osim subvencioniranje kamate, kao instrument osiguranja za dobivanje kredita moći će se koristiti i jamstva Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Osim mjere namijenjene povećanju likvidnosti, program Kreditom do uspjeha uključuje i mjeru za konkurentnost gdje se kreditiraju kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata te kupnja nove opreme ili novog dijela opreme. Za obje mjere očekuje se izdavanje oko dvije tisuće kredita sa subvencioniranom kamatom.

Više o kreditnim linijama, možete pronaći na slijedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=3045.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci