28 stu 2014

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE NATJEČAJA IZ NACIONALNOG PROGRAMA POMOĆI SEKTORU VINA 2014.-2018.

U zajedničkoj organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Lokalne akcijske grupe (LAG) „PODRAVINA”, u srijedu 26. studenoga 2014. godine u prostoru Društvenog doma u Kloštru Podravskom, održano je predstavljanje natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. godine.

Cilj radionice bio je informirati proizvođače grožđa i vina o mogućnostima razvoja vinogradarstva i vinarstva kroz prijavu na objavljene natječaje za mjere “Investicija u vinarije i marketing vina” i „Restrukturiranje i konverzija vinograda”. Navedene natječaje objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Narodnim novinama br. 136/14 od 19. studenoga 2014. godine.

Nakon pozdravnih riječi gospođe Mihaele Lončar, voditeljice LAG-a „PODRAVINA”, prezentaciju je održala gospođa Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja. U prezentaciji su predstavljeni natječaji za navedene mjere, pripadajući pravilnici, postupak prijave, prihvatljivi korisnici, intenzitet i iznosi potpora, obvezna natječajna dokumentacija, prihvatljive aktivnosti i prihvatljivi troškovi te rokovi za prijavu i kriteriji za rangiranje prijava. Nakon završenog izlaganja uslijedila je rasprava.

Radionici je prisustvovalo dvadesetak vinogradara i vinara s područja Koprivničko-križevačke županije.

IMG 4646IMG 4644IMG 4648 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci