26 stu 2014

PREDSTAVNICE PORE SUDJELOVALE NA KONFERENCIJI „GRADIMO EUROPU KROZ ŽUPANIJE, GRADOVE I OPĆINE“

U utorak 25. studenoga 2014. godine u Zagrebu, u organizaciji Odbora regija EU te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova, Udrugom općina i uz podršku Vlade RH, održana je konferencija „Gradimo Europu kroz županije, gradove i općine”. Sudionici konferencije zaključili su kako je povlačenje EU sredstava i provođenje EU projekata nemoguće bez potpunog uključivanja i sudjelovanja hrvatskih županija, gradova i općina.

Glavna tema konferencije bile su mogućnosti i prepreke korištenja strukturnih fondova za županije, gradove i općine u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Po prvi puta je predstavljen i operativni-razvojni program namijenjen razvoju jedinica lokalne i regionalne samouprave kao ključnim faktorima u korištenju EU fondova, otvaranju novih radnih mjesta i oživljavanju te razvitku domaćeg gospodarstva.

Uz brojne predstavnike lokalne samouprave i predstavnike Europske komisije, na konferenciji su prisustvovali Branko Baričević voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Tomislav Tolušić predsjednik Hrvatske zajednice županija, Željko Turk predsjednik Udruge gradova, Đuro Bukvić predsjednik Udruge općina te Vojko Obersnel voditelj hrvatske delegacije u Odboru regija.

Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja konferenciji su prisustvovale ravnateljica gđa Melita Birčić te Voditeljica Odjela za razvojne EU projekte gđa Senada Ranilović.

 

IMG 2563Prvi redSanja 2

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci