06 kol 2014

OBAVIJEST O OTVORENOM NATJEČAJU PROGRAM KLASTERA IZVRSNOSTI

Obavještavamo Vas da je 29. srpnja 2014. godine otvoren natječaj Program klastera izvrsnosti. Natječaj je otvoren s ciljem nastavka potpore naporima usmjerenima na jačanje upravljanja klasterima izvrsnosti u Europskoj uniji kako bi se osiguralo više profesionalnih poslovnih usluga za male i srednje poduzetnike putem klastera i na taj način doprinijelo razvoju klastera svjetske razine.

Cilj je pomoći klaster organizacijama, poslovnim mrežama i njihovim menadžerima kako bi mogli pružati kvalitetne usluge malim i srednjim poduzećima u različitim područjima, uključujući i pristup stranim tržištima. Zainteresirane klaster organizacije i poslovne mreže trebale bi biti uključene u stratešku suradnju (ili planirati raditi zajedno) duž zajedničkih lanaca vrijednosti ili transnacionalnih projekata u proizvodnom i uslužnom sektoru, te se na taj način suočiti sa izazovima kako bi poboljšali svoju praksu upravljanja, kao i vlastite tržišne vrijednosti i kapacitete, te pružili vrhunsku uslugu vlastitim malim i srednjim poduzećima i to posebice olakšavanjem njihove internacionalizacije, boljom eksploatacijom ključnih tehnologija i zaštitom intelektualnog vlasništva.

Prihvatljivi prijavitelji su klaster organizacije i poslovne mreže koje su sposobne dokazati da pružaju usluge podrške na lokalnoj razini u skladu sa propisanim uvjetima. Podnositelj projektne prijave mora biti pravna osoba koja je u potpunosti ili djelomično javno ili privatno tijelo.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • Sudjelovanje u benchmarking aktivnostima
  • Sudjelovanje na treninzima
  • Identifikacija usluga pruženih malim i srednjim poduzetnicima i organizacija studijskih posjeta
  • Diseminacija, procjena utjecaja i praćenje

Maksimalan iznos sufinanciranja po projektu je 250.000 eura, a maksimalna stopa sufinanciranja projekata je 95% ukupnih prihvatljivih troškova.

Cjelokupni tekst natječaja kao i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na slijedećem linku: http://www.europski-fondovi.eu/content/program-klastera-izvrsnosti.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci