26 lip 2014

OBJAVLJEN OTVORENI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „UNAPREĐIVANJE KVALITETE U VISOKOM OBRAZOVANJU UZ PRIMJENU HRVATSKOG KVALIFIKACIJSKOG OKVIRA“

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu hrvatskog kvalifikacijskog okvira” u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, Europski socijalni fond.

Navedeni poziv za dostavu projektnih prijedloga je otvoren 24. lipnja 2014. godine, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 19. rujan 2014. godine. Potencijalni prijavitelji su visoka učilišta i znanstvene institucije, a financirati će se aktivnosti iz područja obrazovanja, vještina i cjeloživotnog učenja.

Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO) uspostavljen je kao ključni reformski instrument kojim se uređuje sustav kvalifikacija uz unaprjeđenje obrazovnih programa usklađenih sa standardima kvalifikacija, njihovih sastavnih dijelova, skupova ishoda učenja s ciljem podizanja kvalitete obrazovne ponude i njezinog usklađivanja s potrebama tržišta rada i cjeloživotnog učenja. Ova shema dodjele bespovratnih sredstava podržat će unapređenje kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO, izradom standarda zanimanja, standarda kvalifikacija te modernizacijom i/ili izradom novih studijskih programa temeljenih na ishodima učenja i u skladu s potrebama tržišta rada.

Cjelokupni tekst natječaja kao i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na slijedećem linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/46

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 i e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci