21 svi 2014

OSNOVAN FORUM ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO

S ciljem jačanja javno-privatnog dijaloga u Hrvatskoj te maksimiziranja potencijala hrvatske ekonomije u vidu konkurentnosti, inovacija i produktivnosti na inicijativu Ministarstva poduzetništva i obrta osnovan je Forum za malo i srednje poduzetništvo (Forum za MSP). Prvi sastanak Foruma predvodio je zamjenik ministra i obrta Dražen Pros, ujedno i hrvatski izaslanik za malo i srednje poduzetništvo.

Na osnivanju Foruma sudjelovali su predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta (MINPO), Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske obrtničke komore (HOK), Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Hrvatskog saveza zadruga (HSZ).

Forum će okupljati predstavnike malog i srednjeg poduzetništva, poslovnih organizacija i dužnosnike Ministarstva te se fokusirati na unapređivanje zakona, politika i strategija koje utječu na poslovanje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Forum za malo i srednje poduzetništvo trebao bi se održavati svaka tri mjeseca, a sudionici su se složili da će prioriteti rasprave prvog Foruma biti internacionalizacija, uklanjanje administrativnih barijera te poticanje osnivanja poduzeća i mikro-poduzetništva.

Detaljnije informacije o ovom Forumu možete pronaći na slijedećoj web adresi: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=849.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci