12 svi 2014

ODRŽANA RADIONICA ZA PREDSTAVNIKE CENTARA IZVRSNOSTI ZA POSLOVNU PODRŠKU U OKVIRU PROJEKTA „E-POSLOVANJE“ NA TEMU „PROMJENOM RADNE KULTURE DO POSTIZANJA BOLJE KONKURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA KROZ DJELOVANJE MREŽE CENTARA CENTARA IZVRSNOSTI ZA

U utorak 07. svibnja 2014. godine u prostorima Ministarstva poduzetništva i obrta održana je radionica za predstavnike Centara izvrsnosti za poslovnu podršku na temu „Promjenom radne kulture do postizanja bolje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika kroz djelovanje mreže centara izvrsnosti za poslovnu podršku”

Radionici su prisustvovali predstavnici potpornih poduzetničkih institucija koji su sudjelovali u provedbi I. i II. faze provedbe projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektronikčkog poslovanja” na području cijele Hrvatske.

Na početku je sve nazočne pozdravio Leszek Jakubowski voditelj tima projekta „e- Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”, nakon čega je Andrej Konon, konzultant na projektu predstavio primjer dobre prakse iz Poljske u povlačenju sredstava iz Strukturnih fondova, gdje je Poljska uspjela iskoristi čak 98% alociranih sredstava. Zatim je Vivian Scott predstavila metodologiju Investors in People, koju je britanska vlada provodila kako bi poboljšala konkurentnost svojeg gospodarstva kroz pomoć koja je pružena konkretnim tvrtkama da poboljšaju svoje poslovanje i svoje rezultate.

Kroz provedbu projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” projektni tim obišao je svih 20 centara izvrsnosti na području cijele Hrvatske i napravio organizacijsku procjenu čije je rezultate predstavila Monika Begović, menadžer projekta. U okviru provedbe projekta izrađeni su priručnici „e-Poslovanje za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika” i praktični vodič za male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj „Konkurentnost vašeg poduzeća u suvremenom svijetu”s ciljem pružanja pomoći poduzetnicima u implementaciji e-rješenja u njihovom poslovanju a koji su dostupni na web stranici www.eposlovanje.com.hr.

Voditelj projektnog tima Leszek Jakubowski najavio je mogućnost nastavka projekta i nakon završetka II. faze provedbe projekta na osnovi metodologije koja je na radionici predstavljena, ističući kao je neophodno raditi na promjeni radne kulture u svim zemljama u tranziciji pa tako i u Hrvatskoj.

20140507 10500720140507 105027

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci