07 velj 2014

VLADA RH DONIJELA PODUZETNIČKI IMPULS 2014. UKUPNE VRIJEDNOSTI 1,26 MILIJARDI KUNA

Vlada RH donijela je Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014. za kojeg je planiran ukupni proračun od 1,26 milijardi kuna.

Poduzetnički impuls 2014. sadrži mjere poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za koje se koriste sredstva državnog proračuna te strukturnih fondova Europske unije, a koji su Hrvatskoj postali dostupni njenim članstvom u EU.

Poduzetnički impuls za ovu godinu ima četiri programska prioriteta. Prvi je jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna; drugi unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna; treći promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna; dok je za četvrti prioritet – lakši pristup financiranju planiran iznos od 529,1 milijun kuna.

U ovoj se godini nastavlja s naglašavanjem učinkovitosti javnih sredstva tako što se dodjeljuje manji broj potpora veće prosječne vrijednosti, s uklanjanjem administrativnih prepreka, povećava se transparentnost i vidljivost javnih poziva, a posebna važnost daje se unapređenju sustava praćenja i procjene učinka dodijeljenih potpora.

Ključna odrednica “Poduzetničkog impulsa” u 2014. godini je stvaranje povoljnijeg poduzetničkog okruženja te poticanje inovacija i internacionalizacije u svrhu povećanja dodane vrijednosti stvorene u sektoru malog gospodarstva.

Natječaj za dodjelu sredstava iz Državnog proračuna bit će raspisan sredinom veljače, a projektni prijedlozi će se primati od 1. travnja 2014. godine  do kraja iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. listopada 2014. godine.

Očekuje se da će se tijekom ove godine dodijeliti 1300 potpora, pri čemu će maksimalan iznos potpore iz Državnog proračuna biti 1.400.000,00 kuna, a maksimalan iznos potpore iz sredstava Europske unije 26.000.000,00 kuna.

Prezentaciju i cjeloviti dokument Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014. možete pronaći na sljedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=535.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona 048 621 978 ili e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci