31 sij 2014

STIPENDIJE IZ FONDA “ZLATKO I JOYCE BALOKOVIĆ SCHOLARSHIP FUND” ZA POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ NA HARVARDSKOM SVEUČILIŠTU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda “Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund” za poslijediplomski studij na Harvardskom sveučilištu objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2014./2015. na bilo kojoj školi ili odjelu Harvardskog sveučilišta.

Nakon stavljenog prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Harvardskog sveučilišta potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje visinu stipendije.

Postupak upisa na Harvardsko sveučilište obavlja sam kandidat.

Pozivaju se zainteresirani kandidati da podnesu molbu Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Molba mora sadržavati sljedeće dokumente: potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Harvardsko sveučilište u akademskoj godini 2014./2015. (ime škole i programa na koji se kandidat prijavio); životopis;diplomu o završenom visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2014. godine; opis dosadašnjeg rada; preporuke dvoje sveučilišnih profesora ili drugih znanstvenih radnika; obrazloženje potrebe poslijediplomskog studija ili motivacijsko pismo; potvrdu o poznavanju engleskoga jezika.

Ukoliko je kandidat već upisan na Harvardsko sveučilište (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo priložiti dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Harvardsko sveučilište, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11, Zagreb, u papirnatom obliku i u elektronskom obliku na adresu: [email protected]. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskom ili hrvatskom jeziku.

Natječaj je otvoren do 17. veljače 2014. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: [email protected] ili na tel. 01 4895 142

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci