23 kol 2013

ODRŽANO POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA MINPO-A I PORE, TE PREZENTACIJA BESPOVRATNIH POTPORA NAMIJENJENIH MIKRO, MALIM I SREDNJIM PODUZETNICIMA I KREDITNOG PROGRAMA „MIKRO KREDITIRANJE – PRVI KORAK U PODUZETNIŠTVO“

U petak 23. kolovoza 2013. godine u dvorani PORE Razvojne agencije Podarvine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji održana je prezentacija bespovratnih potpora namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima te kreditnog programa „Mikro kreditiranje – prvi korak u poduzetništvo”, nakon čega je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva poduzetništva i obrta i PORE iz programa “PODUZETNIČKI IMPULS” Program poticanja poduzetništva i obrtništva za 2013. godinu.

Prezentaciji i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ispred Ministarstva poduzetništva i obrta nazočio je zamjenik ministra poduzetništva i obrta gospodin Dražen Pros sa suradnicama, te predstavnica HAMAG INVEST-a, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ivan Pal sa suradnicima, predstavnici obrtničke i gospodarske komore, te poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije.

Skupu se uvodno obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ivan Pal, a nakon toga zamjenik ministra Dražen Pros koji je u svom obraćanju naglasio kako je u okviru „Poduzetničkog impulsa” 2013. godine do sada dodijeljeno oko 5,5 mil kuna bespovratnih potpora poduzetnicima i institucijama s područja Koprivničko-križevačke županije što je znatno više nego protekle godine te je istaknuo važnost potpornih insitucija kao generatora razvoja malog i srednjeg poduzetništva i važnost jačanja malih i srednjih poduzetnika koji su nositelj razvoja ukupnog gospodarstva u nekoj sredini.

Savjetnica u kabinetu Ministra poduzetništva i obrta gospođa Vlatka Mlakar najavila je nove grant sheme i mogućnosti financiranja poduzetnika iz strukturnih fondova EU. Prvi natječaji se očekuju već u drugoj polovici mjeseca rujna, a bit će namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzetnicima kroz dvije komponente: Konkurentnost malih i srednjih poduzetnika i Konkurentnost u turizmu, a na raspolaganju će biti oko 30 mil. EUR-a.

Gospođa Ana Vajčner ispred HAMAG INVEST-a prezentirala je novu kreditnu liniju „Mikro kreditiranje – prvi korak u poduzetništvo” za koju je Javni poziv objavljen 03. kolovoza ove godine i otvoren je do 23. rujna 2013. godine, a namijenjen je poduzetnicima početnicima koji posluju do dvije godine. Kamatna stopa iznosi 0,99% a krediti će se odobravati u iznosu od 10.000,00 do 70.000,00 kuna.

Nakon prezentacije bespovratnih potpora namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima te kreditnog programa „Mikro kreditiranje – prvi korak u poduzetništvo”, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva poduzetništva i obrta i PORE iz programa “PODUZETNIČKI IMPULS” Program poticanja poduzetništva i obrtništva za 2013. godinu, za mjeru C “Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja”, aktivnost C3 Razvojne agencije i Poduzetnički centri.

Ukupna vrijednost projekta je 218.804,12 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava od strane MINPO-a je 136.271,21 kunu što predstavlja 62,28%. Bespovratnim sredstvima financirat će se pružanje stručne i savjetodavne potpore poduzetnicima, edukacija poduzetnika, povezivanje malih i srednjih poduzetnika, aktivnosti na privlačenju investitora te marketinške aktivnosti.

MINPO LOGO

potpisivanje ugovora 1potpisivanje ugovora 2potpisivanje ugovora 3

potpisivanje ugovora 4

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci