18 srp 2013

RASPISAN NATJEČAJ ZA PILOT – PROJEKTE “TROSTRUKO A ZA GRAĐANE”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za pilot-projekte, kao dio međunarodnog projekta u suradnji s Europskom organizacijom za građansku akciju (European Citizens Action Service – ECAS) iz Belgije pod nazivom ‘Trostruko A za građane: Pristup informacijama, savjetovanje i aktivna pomoć’ (Triple A for Citizens: Access to information, Advice & Active help), za koji je odobrena podrška Europske komisije.

Glavni cilj projekta je širenje koncepta savjetovanja i podrške građanima na jugistočnu Europu i Tursku te osnaživanje organizacija civilnoga društva u jačanju uloge građana i nadzoru djelovanja vlada.

Pilot-projekti su zamišljeni kao podrška organizacijama civilnoga društva u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu i Turskoj koje već imaju iskustva u informiranju, pružanju besplatne pravne pomoći i savjetovanju građana, ili to iskustvo namjeravaju steći te će poslužiti kao primjeri dobre prakse za aktivnosti u okviru projekta Trostruko A za građane.

Natječaj je otvoren do 21. kolovoza 2013. godine.

Sva natječajna dokumentacija nalazi se na slijedećem linku: http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/106/subcategory/345, a dodatne informacije o projektu možete pronaći na: https://sites.google.com/site/ipacsffpa132438/306166-triplea.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj tel: 048/621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci