02 srp 2013

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ZADRUGA

Dana 05. srpnja 2013. godine od 10,00 do 12,00 sati u dvorani Gradske vijećnice u Koprivnici održati će se Okrugli stol u okviru obilježavanja Međunarodnog dana zadruga.

Okrugli stol održati će se s ciljem da se javno propita položaj zadruga u hrvatskoj ekonomiji, mogućnosti i potencijali razvoja zadrugarstva sukladno Strategiji razvoja poduzetništva 2013. – 2020.

Organizatori okruglog stola su CEDRA Čakovec, Hrvatski savez zadruga i Ministarstvo poduzetništva i obrta, dok će tehničku podršku pružiti institucije Grada Koprivnice.

Međunarodni dan zadruga svake godine tradicionalno se u svijetu obilježava prve subote u srpnju. Organizira se s ciljem promoviranja zadružnog oblika poduzetništva, najboljih uspijeha zadruga kao i promoviranja ideala međunarodne solidarnosti, gospodarske djelotvornosti, jednakosti i mira u svijetu.

Na okruglom stolu održati će se prezentacije na slijedeće teme:

• Zadružno poduzetništvo u Hrvatskoj-trenutno stanje i izazovi

• Zadružno poduzetništvo u Strategiji razvoja poduzetništva 2013. – 2020.

• Potencijal i mogućnosti zadružnog poslovanja u kriznim vremenima

• Humana Nova – Model trostruke bilance – kako poslovati ekološki i društveno prihvatljivo?

Također, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zadruga ispred koprivničke Gradske vijećnice u vremenu od 9,00 – 13,00 sati održati će se mini – sajam s izlaganjem zadružnih proizvoda. Ovim mini – sajmom organizatori žele otvoriti prostor prodaje vrijednih proizvoda: unikatne odjeće i modnih dodataka, ljekovitog bilja, prerađevina od voća i povrća i slično.

Svi koji žele potvrditi svoje sudjelovanje na okruglom stolu ili su prijaviti za izlaganje na ovom sajmu mogu se obratiti na slijedeću mail adresu: [email protected] ili broj telefona: 099/629-6225

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci