23 svi 2013

ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU „PARTNERSKI PRISTUP U PROMOCIJI MJERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA I SAMOZAPOŠLJAVANJA“

U prostorima HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije jučer, 23. svibnja 2013. godine održan je Okrugli stol na temu „Partnerski pristup u promociji mjera aktivne politike zapošljavanja i samozapošljavanja” kojem su prisustvovali predstavnici pet institucija potpisnica Sporazuma te poduzetnici korisnici mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Na početku okruglog stola predstavljene su Mjere aktivne politike za zapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, a u suradnji s ostalim prisutnim partnerima, predstavljeni su rezultati provođenja Mjere „Stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa” gdje je u razdoblju od 2010. do 31. ožujka 2013. godine ovu mjeru koristilo 430 osoba, dok je Mjeru „Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” mjere za samozapošljavanje u razdoblju 2012. do sada koristilo 37 osoba. Nakon toga uslijedilo je potpisivanje Sporazuma o suradnji na promociji mjera aktivne politike zapošljavanja prema poslodavcima te o partnerstvu za samozapošljavanje”.

Sporazum o međusobnoj suradnji na promociji mjera aktivne politike zapošljavanja prema poslodavcima te o zajedničkom djelovanju u pružanju potpore nezaposlenih osobama koje imaju namjeru samozapošljavanja, što će u konačnosti pridonijeti smanjenju nezaposlenosti na području Koprivničko-križevačke županije potpisali su Hrvatski zavod za zapošljavanje, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Koprivnički poduzetnik d.o.o. i Križevački poduzetnički centar d.o.o. 

Okrugli stol završio je kratkim predstavljanjem svakog od partnera i njihovih uloga u promociji mjera za zapošljavanje te kratkom raspravom s ciljem još aktivnijeg pružanja stručne i tehničke pomoći malim i srednjim poduzetnicima u korištenju mjera namijenjenih upravo njima te osobama koje su nezaposlene, a koje žele započeti vlastiti posao kroz korištenje mjera za samozapošljavanje.

Potpisivanje Sporazuma_1Potpisivanje Sporazuma_2Potpisivanje Sporazuma_3

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci