06 svi 2013

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA PRIPREMNIH TEČAJEVA ZA POLAGANJE ISPITA DRŽAVNE MATURE I UPIS NA STUDIJSKE PROGRAME U AKADEMSKOJ GODINI 2013./2014. ZA DJECU SMRTNO STRADALIH HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA,

Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova pripremnih tečajeva za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe u akademskoj godini 2013./2014. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata, djecu zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata, djecu HRVI iz domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz domovinskog rata, HRVI iz domovinskog rata i hrvatske branitelje iz domovinskog rata.

Za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe u akademskoj godini 2013./2014. mogu se javiti:

– djeca smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djeca zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,

– djeca HRVI iz Domovinskog rata,

– djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata,

– HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata (osobno).

Sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe u akademskoj godini 2012./2013. odnosi se na povrat sredstava do iznosa od najviše 2.000,00 kuna, a koja je polaznik/ca pripremnog tečaja uplatio/la pravnom subjektu ovlaštenom za obavljanje djelatnosti – organizatoru pripremnog tečaja.

Djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogu ostvariti pravo na povrat troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe bez obzira na ostvarene redovite novčane prihode mjesečno po članu kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini.

HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata te djeca HRVI iz Domovinskog rata i djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata mogu ostvariti povrat troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe pod uvjetom da im redoviti novčani prihodi mjesečno po članu kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini ne prelaze dvostruki iznos cenzusa iz članka 88. stavka 1. točke 8. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, broj 174/04, 92/05, 02/07, 107/07, 65/09, 137/09, 146/10, 55/11, 140/12 i 33/13), koji iznosi 1.995,60 kuna.

Javni poziv ostaje otvoren do 28. lipnja 2013. godine.

Sve dodatne informacije, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje troškova pripremnih tečajeva za upis na studijske programe možete pronaći na sljedećem linku: http://www.branitelji.hr/aktualni-natjecaji te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima Domovinskog rata.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti u PORU Razvojnu agenciju Podravinu i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci