25 tra 2013

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOGA DRUŠTVA OBJAVILA JE PILOT PROGRAM “EUROPA PLUS”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je Poziv za iskaz potreba tj. Pilot-program “Europa Plus” u 2013. godini.

Svjesna poteškoća i problema s kojima se susreću organizacije civilnoga društva u međufinanciranju provedbe projekata odobrenih iz pretpristupnih fondova Europske unije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pokrenula je pred osamnaest mjeseci inicijativu za osnivanje programa “Europa plus”.

Nacionalna zaklada je za 2013. godinu odlučila pokrenuti Pilot-program međufinanciranja te na temelju iskustva koje će se steći tijekom provedbe Pilot-programa stvoriti osnove za jasnije sagledavanje sustavnog pristupa od 2014. godine.

Nacionalna zaklada će kroz osigurana sredstva za potrebe Pilot-program “Europa Plus” dodjeljivati povratna beskamatna sredstva financijske podrške kojima će se međufinanciranjem osigurati likvidnost organizacija i uspješna provedba odobrenih EU projekata.

Provedba Pilot-programa “Europa Plus” sastoji se od dva dijela:

1. Prikupljanje podataka kroz iskaz potreba od strane udruga i zaklada kojima su odobreni projekti iz pretpristupnih fondova Europske unije

2. Na temelju prikupljenih podataka o potrebama izrada konačnih kriterija i uvjeta za korištenje Pilot-programa međufinanciranja.

Prvi dio Pilot-programa trajat će do 3. svibnja 2013. godine, a početak prijava za međufinanciranje očekuje se u drugoj polovini svibnja 2013. godine.

Pozivaju se sve zainteresirane udruge i zaklade koje žele koristiti sredstva Pilot-programa da iskažu potrebe za međufinanciranjem popunjavanjem Obrasca za iskaz potreba. Natječna dokumentacija dostupna je na slijedećem linku: http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/102/subcategory/126/3360

Rok za dostavu popunjenih obrazaca je 6. svibnja 2013. godine.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica, te na broj tel. 048/621 978 i e-mail adresu:[email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci