23 tra 2013

STIPENDIJE MZOS-A, AMPEU-A I VLADE SAD-A: PROGRAM HUBERT H. HUMPHREY ZA AKADEMSKU GODINU 2014./2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisali su natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2014./2015.

Jednogodišnje usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, pravosudnom sustavu, nevladinim udrugama, novinarima itd., u trajanju od 10 mjeseci.

Stipendije se dodjeljuju hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom; iskustvom u rukovođenju i pet godina radnog iskustva u jednom od dolje navedenih područja. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskog naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u RH.

Područja: komunikacije/novinarstvo,politika upravljanja prirodnim resursima, zaštita okoliša, analiza javne politike i javna uprava, razvoj poljoprivrede, upravljanje ljudskim resursima, pravo / ljudska prava, urbanizam i regionalno planiranje, tehnologijska politika i upravljanje, obrazovanje – planiranje, upravljanje i politika, javno zdravstvo – politika i upravljanje, HIV/AIDS – politika i prevencija, podučavanje engleskoga kao stranog jezika (TOEFL) – usavršavanje nastavnika ili razvoj kurikula, politika sprečavanja trgovine ljudima.

Više informacija o ovom programu, detaljne upute i link za online prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a , na slijedećem linku:          http://photos.state.gov/libraries/croatia/231771/PDFs/Hubert%20H_%20Humphrey%20Fellowship%20Program_2014%20announcement.pdf

Rok za prijavu: 15. svibnja 2013.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 i e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci