26 ožu 2013

PORA SE PREDSTAVILA NA POČETNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA STEP

U utorak, 20. ožujka 2013. godine, na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima održana je Početna konferencija projekta STEP. Projekt je odobren u okviru trećeg javnog poziva IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013, a provode ga Nagykanizsa Campus u sastavu Sveučilišta u Veszpremu i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Cilj projekta je uspostava buduće razmjene studenata iz prekograničnih područja Mađarske i Hrvatske i organizacija desetotjedne stručne prakse u susjednim pograničnim regijama. Na taj način se želi uspostaviti mreža gospodarskih subjekata gdje bi studenti pograničnog područja mogli odraditi stručnu praksu, steći nova znanja i iskustva u međunarodnom poslovnom okruženju i time postati konkurentniji na tržištu rada. Osim organizacije stručne prakse, kroz projekt će se organizirati niz radionica kroz koje će studenti usavršiti komunikacijske vještine vezane uz pisanje životopisa, pripreme za razgovor za posao, a dobit će i bitne informacije vezane uz mogućnosti koje im se otvaraju na međunarodnom tržištu rada kada Hrvatska postane punopravnom članicom Europske unije. Troškovi putovanja, smještaja i boravka hrvatskih studenata u Mađarskoj, kao i Mađarskih studenata u Hrvatskoj, podmiruju se sredstvima STEP projekta prekogranične suradnje.

Početnoj konferenciji prisustvovalo je 55 sudionika, od čega 38 studenata Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima kao i studenata ostalih Hrvatskih sveučilišta, a koji imaju trajno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije. Konferenciju je otvorila gospođa Marijana Ivanek Martinčić, v.d. dekana Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, a ispred projektnih partnera obratili su se gospodin Zoltan Birkner, direktor Nagykanizsa Campusa, dr. sc. Beata Fehervology, voditeljica projekta te gospodin Andras Talos predstavnik Zajedničkog tehničkog tajništva iz Budimpešte. Koordinator projekta pri Visokom gospodarskom učilištu je gospodin Siniša Srečec. Na konferenciji ujedno su dobile priliku predstaviti se institucije i tvrtke koje usko surađuju s Visokim gospodarskim učilištem; tvrtke KTC i Agromeđimurje, te institucije PORA Razvojna agencije Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Križevački poduzetnički centar. Ispred PORE Razvojne agencije konferenciji je prisustvovala Tamara Kopričanec, projekt menadžer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova te je ukratko predstavila tekuće aktivnosti i EU projekte PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

step01step02step03step06step07step08step09step10

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci