21 ožu 2013

OBAVIJEST O OBJAVLJENOM NATJEČAJU ZAKLADE ZAMAH

Zaklada Zamah raspisala je 15. ožujka 2013. godine natječaj za dodjelu financijskih podrški građanskim inicijativama koje se provode u lokalnim zajednicama.

Cilj natječaja je podrška građanskim inicijativama, odnosno akcijama u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u toj zajednici kroz poticanje aktivnog građanstva i korištenje lokalnih potencijala.

Očekivani rezultati su:

• osmišljeno 15 građanskih inicijativa u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u toj zajednici

• povećana aktivnost građana kroz uključenost u osmišljavanje i provedbu građanske inicijative;

• iskorištenost lokalnih potencijala za podizanje kvalitete života u zajednici kroz uključivanje lokalnog javnog i profitnog sektora

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) i mjesni odbori registrirani u RH s inicijativom u kojoj se aktivnosti pokreću od strane same organizacije, institucije ili zainteresirane grupe građana koje djeluju pri toj organizaciji/instituciji. Organizacije koje se mogu javiti na ovaj natječaj moraju imati sjedište osnovne organizacije na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije, Varaždinske županije ili Koprivničko-križevačke županije).

Zaklada sufinancira do 75% vrijednosti građanske inicijative, a najviše do 15.000,00 kn. Preostali iznos sredstava organizacija prijavitelj treba samostalno prikupiti iz drugih izvora. U slučaju da organizacija-prijavitelj prikupi manji iznos od onog potrebnog za ostvarenje najvišeg iznosa sufinanciranja, iznos sufinanciranja bit će najviše 3 puta viši od iznosa sredstava prikupljenih iz drugih izvora.

Rok prijave je kontinuirano do 31. listopada 2013. godine.

Trajanje građanske inicijative je do 3 mjeseca.

Broj prijava: Svakoj organizaciji civilnoga društva iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije, Varaždinske županije i/ili Koprivničko-križevačke županije koja se prijavi na ovaj natječaj i zadovolji propisane uvjete može biti odobrena samo jedna podrška tijekom jedne kalendarske godine. U slučaju odbijanja prijave organizacija se može ponovo prijaviti, ali ne sa sadržajno istom prijavom.

Natječajna dokumentacija dostupna je na slijedećem linku: http://www.zamah.hr/, specifična pitanja vezana uz prijave na ovaj natječaj mogu se postavljati na adresu e-pošte: [email protected]

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica, te na broj telefona 048/621-978 i e-mail adresu: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci