30 sij 2013

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA HRVATSKOG KLASTERA KONKURENTNOSTI PREHRAMBENO-PRERAĐIVAČKOG SEKTORA

Dana 29. siječnja 2013. godine u prostorima Ministarstva gospodarstva s početkom u 10,00 sati održana je Osnivačka skupština udruge Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora.

Na početku Osnivačke skupštine prisutne je pozdravila gospođa Marija Rajaković, načelnica Sektora konkurentnosti pri Ministarstvu gospodarstva te gospodin Barry Condron, stručnjak na provedbi projekta „Podrška razvoju klastera” iz čije provedbe su i proizašla prva tri pilot klastera konkurentnosti.

Osnivačkoj skupštini nazočilo je četrdeset članova klastera koji su donijeli Odluku o usvajanju Statuta i Odluku o osnivanju Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je i vodstvo klastera te je za predsjednicu udruge Hrvatski klaster konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora izabrana gospođa Jadranka Ivanković ispred Podravke d.d. iz Koprivnice, a za dopredsjednika gospodin Zvonimir Novak ispred EUVITA Cluster-a iz Varaždina.

Osnovni cilj osnivanja Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora je izrada zajedničke
strategije razvoja ciljanog sektora te definiranje zajedničkih strateških projekata koji će imati za cilj  jačanje izvrsnosti industrije, izgradnju tehnološke platforme i realizaciju znanstveno-istraživačkih projekata putem korištenja EU fondova, a sa svrhom jačanja konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci