07 ruj 2012

POZIV NA OSPOSOBLJAVANJE „EUROPSKO GRAĐANSTVO I RAD S MLADIMA“ AGENCIJE ZA MOBILNOST I PROGRAME EU

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Mladi na djelu u periodu od 3. do 5. listopada 2012. godine organizira osposobljavanje na temu europskog građanstva namijenjeno osobama aktivnim u radu s mladima i voditeljima mladih pod nazivom „Europsko građanstvo i rad s mladima”.

Osposobljavanje je namijenjeno osobama koje su aktivne u radu s mladima, organizacijama/institucijama koje rade s mladima, osobama koje su voditelji projekata u organizacijama, a koje su dosad radile na projektima s dimenzijom aktivnog građanstva mladih ili imaju mogućnost iniciranja takvog projekta u svojoj organizaciji, dok je poželjno da sudionici imaju iskustvo prijave projekta u programu Mladi na djelu.

Ovim osposobljavanjem želi se potencijalne, ali i već postojeće korisnike Programa potaknuti na promišljanje o značenju i utjecaju aktivnog građanstva, a posebice europskog građanstva na organizirani rad mladih.

Specifični ciljevi osposobljavanja su slijedeći:

• istražiti koncept europskog građanstva u okviru programa Mladi na djelu;

• motivirati sudionike na kritički pristup i promicanje vrijednosti europskog građanstva;

• potaknuti osobe aktivne u radu s mladima koje su već upoznate s konceptom aktivnog građanstva na razmišljanje te pokretanje projekata povezanih s europskim građanstvom.

Za vrijeme osposobljavanja, sudionici će se upoznati sa konceptima aktivnog i europskog građanstva, procesima rada europskih institucija, politikama prema mladima u Hrvatskoj i EU, pojmom europskog identiteta te sa načinima implementacije tih koncepata u projekte.

Osposobljavanje će se održati na sjevernom Jadranu od 3. do 5. listopada 2012. godine.

Agencija pokriva troškove sudjelovanja na ovom osposobljavanju (smještaj, hrana, materijali, treneri).

Rok za prijavu na natječaj traje do 19. rujna 2012. godine.

Prijavni obrazac kao i više informacija o samom osposobljavanju možete pronaći na slijedećem linku: http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=340.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978, ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci