09 kol 2012

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA POTPORU ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA U HRVATSKOJ

Europska komisija je u okviru Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava objavila natječaj za organizacije civilnog društva. Cilj natječaja je promocija inicijativa i jačanje kapaciteta novoosnovanih i neafirmiranih organizacija civilnog društva koje podupiru slabije zastupljene i marginalizirane skupine u društvu (osobe s invaliditetom, žene radnice, etničke, vjerske i rasne manjine, djecu i sl).

Natječajem je moguće ostvariti potporu od minimalno 50.000 EUR odnosno maksimalno 100.000 EUR, što predstavlja najmanje 50%, a najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Na natječaj se mogu prijaviti organizacije civilnog društva i institucije s područja višeg obrazovanja. Za prijavu projekta obvezno je partnerstvo, a sve projektne aktivnosti moraju se provoditi u Hrvatskoj.

Prihvatljive su slijedeće aktivnosti: aktivnosti jačanja postojećih društvenih platformi i mreža te jačanje mehanizama za razmjenu informacija, zajedničke aktivnosti u suradnji s javnim ustanovama i parlamentarnim tijelima, aktivnosti usmjerene na institucionalizaciju konzultacija između civilnog društva i nacionalnih ili lokalnih institucija, prikupljanje podataka te promotivne kampanje, aktivnosti podizanja svijesti i jačanje kapaciteta usmjerene na promociju i zastupanje gore navedenih marginaliziranih skupina.

Priprema i prijava projekata sastoji se od dva koraka. U prvom koraku potrebno je pripremiti Projektni sažetak odnosno Concept Note, dok će samo oni odabrani na temelju Projektnog sažetka biti pozvani da u drugom koraku dostave cjelokupni projektni prijedlog sa svom pripadajućom dokumentacijom.

Rok za dostavu Projektnog sažetka je 01. listopada 2012. godine.

Sve potrebne informacije kao i sva potrebna dokumentacija dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.delhrv.ec.europa.eu.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978, fax: 621-957 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci