21 svi 2012

POZIV NA KONFERENCIJU „AKTIVNO STARENJE I INSTITUCIONALNI RAZVOJ KROZ PROGRAM ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira 15. lipnja 2012. godine u hotelu Westin Zagreb, Isidora Kršnjavoga 1; konferenciju „Aktivno starenje i institucionalni razvoj kroz Program za cjeloživotno učenje”. Konferencija je namijenjena bivšim, sadašnjim i budućim korisnicima Programa za cjeloživotno učenje te svim drugim dionicima obrazovnog sektora u Republici Hrvatskoj.

Konferencija se sastoji od dva dijela.

Prvi dio konferencije posvećen je obilježavanju 2012. godine kao Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Glavni cilj prvog dijela konferencije je pružanje detaljnih informacija o obrazovanju odraslih u Republici Hrvatskoj, važnosti učenja u trećoj dobi te izazovima koji se postavljaju pred osobe treće dobi. Na primjeru ustanova koje su uključene u program Grundtvig predstavit će se projekti koji promiču cjeloživotno učenje i aktivno starenje, čime se znatno pridonosi društvenoj uključenosti starijih osoba.

U drugom dijelu konferencije naglasak će biti na mogućnostima za institucionalni razvoj koje se nude kroz Program za cjeloživotno učenje. Agencija je odobrila prve projekte za financiranje u okviru spomenutog programa prije tri godine, a sve do sada više od 5000 građana Republike Hrvatske imalo je priliku ostvariti mobilnost u nekoj drugoj državi radi razmjene iskustava, stručnog usavršavanja, obavljanja stručne prakse, održavanja nastave ili volontiranja. Ukupan je proračun za aktivnosti Programa za cjeloživotno učenje za razdoblje od 2009. do 2012. za Hrvatsku bio veći od 14 milijuna eura.

Primjeri dobre prakse koji će biti predstavljeni u drugom dijelu konferencije uključuju ustanove koje od početka sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, a projekti koji su odabrani za financiranje, osim pozitivnog učinka na pojedince, proizveli su i pozitivan učinak na sam razvoj ustanova.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas da sudjelujete na konferenciji jer će to biti prilika za susret i raspravu s ostalim dionicima iz obrazovnog sektora u Republici Hrvatskoj. Primjeri dobre prakse koji će se predstaviti tijekom konferencije mnogima mogu poslužiti kao poticaj za razvoj nove projektne ideje ili poboljšanje kvalitete provedbe aktivnosti i projekata u okviru Programa za cjeloživotno učenje koji su još u tijeku.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo Vas da se prijavite ispunjavanjem

online prijavnog obrasca na stranici:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDl5dUlFUHJXZmRLaGdfMFh3WkZxcXc6MQ#gid=0

Krajnji rok za prijavu za sudjelovanje na konferenciji je 6. lipnja 2012. godine.

Podrobnije obavijesti o programima koje provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije: www.mobilnost.hr

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci