04 svi 2012

OTVOREN NATJEČAJ „NAJBOLJE POLITIKE I PRAKSE U NATJEČAJU ZA EUROPSKE NAGRADE ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA“

Ministarstvo poduzetništva i obrta kao nacionalna kontakt točka objavilo je natječaj pod nazivom „Najbolje politike i prakse u natječaju za Europske nagrade za promicanje poduzetništva”. Navedenu nagradu dodjeljuje Europska Komisija od 2006. godine s ciljem promocije najboljih praksi i inicijativa poduzetih u svrhu promocije poduzetništva na europskoj razini.

Prijaviti se mogu nacionalne organizacije, gradovi, županije, regije, javno-privatna partnerstva javnih vlasti i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije iz 27 zemalja članica EU, Hrvatske, Islanda, Norveške, Srbije i Turske.

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija:

1. Promocija poduzetničkog duha,

2. Ulaganje u vještine,

3. Unapređenje poslovnog okruženja,

4. Potpora internacionalizaciji poslovanja,

5. Nagrada za odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Također će se dodijeliti i jedinstvena nagrada za najkreativniju inicijativu na području poduzetništva.

Prijava se vrši u dva koraka. Na nacionalnoj razini u svakoj zemlji članici navedenog natječaja imenovana je nacionalna kontakt točka koja zaprima prijave. U Hrvatskoj je to Ministarstvo poduzetništva i obrta koje pruža i sve informacije vezane uz natječaj. Po zaprimanju prijava Ministarstvo poduzetništva i obrta izvršit će odabir najboljih prijava, nakon čega se 2 odabrane prijave za 2 različite kategorije šalju u drugu fazu natjecanja na europskoj razini. Završna ceremonija dodjele nagrada održat će se na Cipru u studenom 2012. godine.

Rok za slanje prijava u Ministarstvo poduzetništva i obrta je 15. lipnja 2012. godine. Sve infomacije o natječaju dostupne su putem slijedećih kontakata: gđa Dragica Karaić, tel: 01/6106-812, e-mail: [email protected] ili Veronika Tolj, tel: 01/6106-086, e-mail: [email protected].

Sve potrebne informacije dostupne su na slijedećoj web adresi: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=166.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica, na tel. 621-978 ili e-mail adresu: [email protected].

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci