24 tra 2012

OBJAVLJEN PROGRAM MINISTARSTVA TURIZMA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MANIFESTACIJAMA U FUNKCIJI RAZVOJA TURIZMA U 2012. GODINI

Ministarstvo turizma objavilo je Program dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama u funkciji razvoja turizma u 2012. godini.

Cilj natječaja je poticanje razvoja i unapređenja/obogaćivanja turističke ponude Hrvatske u smislu razvoja sadržaja kroz turističko-kulturne, gastronomske, tradicijske, sportske i druge manifestacije i festivale kao glavnog motiva turističkog dolazaka u cilju povećanja posjetitelja posebice izvan glavne turističke sezone.

Sredstva su namijenjena organizatorima manifestacija – fizičkim i pravnim osobama (jedinicama lokalne samouprave, jedinicama područne (regionalne) samouprave, turističkim zajednicama, udrugama, trgovačkim društvima, obrtnicima i javnim ustanovama).

Najveći iznos koji se može odobriti je do 50% opravdanih/prihvatljivih troškova pojedinačnog programa, odnosno projekta.

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje svih aktivnosti i radova na neposrednoj realizaciji turističkih manifestacija koje imaju međunarodni i nacionalni značaj i koje doprinose razvoju turističke ponude.

Prihvatljivi troškovi:

– najam i nabavka opreme i materijala vezanih za organizaciju manifestacije;

– najam prostora za održavanje manifestacije;

– honorari sudionika;

– troškovi promocije manifestacije.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno do 09. svibnja 2012. godine.

Detaljan tekst ovog javnog poziva možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978 te e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci