24 tra 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU POTPORE ZA PROŠIRENJE POSTOJEĆE DJELATNOSTI PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH HRVATSKIH BRANITELJA I DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo branitelja objavilo je javni poziv za mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Cilj objave ovog javnog poziva je otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na natječaj se mogu javiti obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u lipnju 2011. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 29. srpnja 2011. godine.

Novčana potpora iznosi 45.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može prelaziti 135.000,00 kuna.

Poslodavac može iznimno koristiti jednu potporu za zapošljavanje dvije osobe na istom radnom mjestu, uz uvjet da osobe zajedno moraju raditi u punom radnom vremenu 40 sati tjedno. U tom slučaju potpora za dijeljeno radno mjesto iznosi 60.000,00 kuna. Osobe trebaju biti iz iste razine obrazovanja, a radni sati za nepuno radno vrijeme moraju biti definirani u omjeru 50:50, odnosno 20 radnih sati tjedno po zaposlenoj osobi. Poslodavac je dužan osigurati razliku sredstava do iznosa isplate minimalne naknade za nepuno radno vrijeme.

Rok za prijavu na natječaj traje do 22. svibnja 2012. godine.

Detaljan tekst ovog javnog poziva možete pronaći na sljedećem linku: http://www.branitelji.hr/natjecaji.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978 te e-mail:[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci