20 tra 2012

STIPENDIJE VLADE FLANDRIJE U OKVIRU BILATERALNE SURADNJE S REPUBLIKOM HRVATSKOM ZA POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ I STUDIJSKI BORAVAK U SVRHU ZNANSTVENOG ISTRAŽIVANJA ZA AKADEMSKU GODINU 2012.-2013.

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru bilateralnog programa suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Flandrije, objavila je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2012./2013.

Stipendije su podijeljene u dvije skupine:

– dvije stipendije za priznate poslijediplomske programe na visokim učilištima Flamanske zajednice u trajanju od deset mjeseci:

Stipendija se sastoji od mjesečne novčane pomoći u iznosu od 840 EUR, djelomičnog pokrića troškova školarine za prijavljeni studij/program i zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u Belgiji u skladu s belgijskim zakonodavstvom.

Kandidati kojima će stipendija biti odobrena sami moraju platiti ukupan iznos školarine, a naknadno će im dio iznosa biti uplaćen na njihov račun.

– jedna stipendiju za studijski boravak u svrhu znanstvenog istraživanja u trajanju od šest mjeseci (ili dvije stipendije u trajanju od po tri mjeseca):

Studijski boravak može biti podijeljen na razdoblja u najkraćem trajanju od tri mjeseca.

Stipendija se sastoji od mjesečne novčane pomoći u iznosu od 800 EUR i zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u Belgiji u skladu s belgijskim zakonodavstvom.

Za ovaj program stipendiranja stipendist sam snosi troškove školarine u potpunosti.

Stipendije vrijede samo za studij/istraživački boravak isključivo na ustanovama visokog obrazovanja priznatima od strane Vlade Flandrije te mogu biti dodijeljene za studij ili istraživački boravak na sveučilištima, glazbenim konzervatorijima, umjetničkim akademijama u slijedećim područjima: likovna umjetnost, glazbena umjetnost, humanističke znanosti, društvene i političke znanosti, pravo, ekonomija, prirodne znanosti i medicina.

Uvjeti koji kandidati moraju zadovoljiti: biti mlađi od 35 godina, posjedovati stupanj magistra ili odgovarajući stupanj u trenutku početka stipendije te odličan akademski uspjeh.

Rok za prijavu na natječaj je do 10. svibnja 2012. godine.

Informacije o samom natječaju kao i o prijavi na natječaj zainteresirani mogu pronaći na web stranici http://www.mobilnost.hr/nio.php?n=130 ili se mogu obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978, te na e-mail [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci